大学毕业就结婚,未有宝宝,感情变淡,怎么办? [复制链接]

楼主
大学毕业后就结婚了,谈了三年的感情,任谁梯了都话我地感情好好,结婚刚满一年,未有宝宝,月经唔正常,家婆成日催,只可以当听唔到上两个月,我爸爸过世了,爸爸留下间细细五金厂比我同妈妈,我妈已经唔理间厂了,交比我老公接手,我又系个大头虾,平时唔理事哦,之前老公一直没让我出去做野,最近可能厂压力大挂,经常我地两个吵架
琴晚老公同我讲左一句话:我一直唔食烟嘎,但系依家未一样食,讲唔定边日我地离婚,你可以点,你甘大个人了系时候要开始正经稳份野做,即使到果一日,你还可以靠自己过得好好。
我听左,唔出声,问:两个人唔系应该相互扶持嘎咩?他答:感情系唔可以因为可怜对方而勉强。
我份人没咩心机,平时有野都同他家姐讲,她话我讲者没意听者有意,话我想多咯。
我净系知道,我好难受
我可以点啊
真系唔知道
跟住落来,可以点?
系感情淡了还是人变了!

沙发
专心打理厂,踏实的做一点成绩出来,现在做全职太太不吃香了,同时要懂得分担老公的压力。加油

板凳
问题系我对间厂都没兴趣,我又唔够胆开货车送货!

地板
你要调理好个身体,其他的暂时不要太操心,不过女人要懂得理财,如果你无钱无地位,甘生活点过?

努力创造自己价值,忙,就不会乱想东西了